یونان سامانه های دفاعی خود را به جای اوکراین به ارمنستان می فروشد

گزارش ها حاکی از آن است که یونان در حال برنامه ریزی برای فروش سیستم های دفاع هوایی خود، از جمله به ارمنستان به جای عرضه آنها به اوکراین است.

به گزارش ایسنا، یک رسانه یونانی در هفته جاری گزارش داد که نیروهای مسلح این کشور در حال پیشبرد طرحی برای کنار گذاشتن سامانه دفاع موشکی زمین به هوای اس-300 و سامانه های کوتاه برد Tor-M1 و Osa-AK و جایگزینی آنها با تجهیزات پیشرفته تر اسرائیلی است.

این وب سایت خبری در ادامه گزارش داد که یونان قصد فروش این سامانه های دفاعی ساخت روسیه، از جمله به ارمنستان را دارد و آنها را آن طور که انتظار می رفت به اوکراین تحویل نمی دهد.

در مورد تعداد واحدهایی که قرار است به ارمنستان ارائه شود، یا هزینه کل آنها چیزی گفته نشده است.

پس از آغاز جنگ روسیه و اوکراین در فوریه 2022، دولت یونان در برابر درخواست ها مبنی بر اهدای سامانه های اس-300 خود به کی یف و همچنین تحویل خودروهای زرهی ساخت روسیه که به ارتش اوکراین وعده داده شده بود، مقاومت کرده است.

بنابر گزارش Enikos.gr، تصمیم دولت یونان در گذشته برای ارائه این سامانه و سایر تسلیحات ضد هوایی خریداری شده از روسیه به ایروان، یک انتخاب استراتژیک به شمار می آید که منعکس کننده پیوندهای تاریخی نزدیک بین ارمنستان و یونان است.

این معامله همچنین محصول همکاری با فرانسه است که در سال های اخیر به عنوان حامی اصلی نظامی ارمنستان در غرب ظاهر شده است.

بنابر این گزارش، ارمنی ها در استفاده از سیستم های روسی تجربه دارند و در عین حال، قطعات یدکی لازم برای تعمیر و نگهداری آن ها را نیز در اختیار دارند، چیزی که بزرگ ترین مشکل نیروهای مسلح یونان در سال های اخیر، به ویژه پس از شروع جنگ اوکراین و تحریم روسیه توسط ناتو و اتحادیه اروپا بوده است.

وزارت دفاع ارمنستان از اظهار نظر درباره این گزارش خودداری کرد. اما قابل توجه است که وزرای دفاع ارمنستان و یونان در مذاکراتی که در ماه مارس در ایروان برگزار شد، بر تعمیق روابط نظامی بین کشورهای خود توافق کردند.

دولت ارمنستان نیز سال گذشته اعلام کرد که 2 طرف قرارداد همکاری نظامی-فنی را امضا خواهند کرد که از جمله شامل انتقال متقابل فناوری دفاعی و تعمیر سخت افزارهای نظامی وارداتی از کشورهای ثالث است.

یونان از دهه 1990 صدها افسر ارمنی را در آکادمی های نظامی خود آموزش داده است، اما مشخص نیست که آیا تاکنون هیچ سلاح سنگینی به این کشور قفقاز جنوبی ارائه کرده است یا خیر.

انتهای پیام

نظرات

captcha